lauantai 16. tammikuuta 2016

Hupparit

Meidän pojilla ei ihan hirveästi ole samisteluvaatteita. Johtuneeko ikäerosta vai äidin laiskuudesta vai mistä.. Mutta näistä tuli aika samikset:

Isomman kaverin huppari on tosin ollut valmiina jo jonkin aikaa. Poika on jo pitkään kertonut hyvin tomerasti, että hänen lempivärinsä ovat punainen, keltainen ja oranssi.  Keväällä hän ilmoitti, että keltaiset housut on saatava. No, eurokankaan palalaarista löysin iiison palan keltaista kollegea, ja siitä jäi housujen jälkeen vielä aika paljon. Huppari syntyi kesäiltoja lämmittämään. Vuoren kleinbus kangas kangaskapinasta ja resoritkin muistaakseni sieltä.

Hupun nyörit ihan vain resorista. Venyvät vähän liikaa toimiakseen aivan tarkoituksenmukaisesti. Helmakin sai oman pienen bussin, kun sakset lipsahtivat hieman. Onni onnettomuudessa, se on siellä aika kiva :D Kaavat ovat Ottobresta, numeroa en muista (enkä pöhkö ollut kaavoihinkaan kirjoittanut..)


Nyt sain käsiini pienen palan aivan ihanaa tähtineulosta, josta olisi tarkoitus ommella pikkumiehelle jumppis. En ole aiemmin jumppiksia ommellut, joten ajattelin testata kaavaa johonkin vähän vähemmän arvokkaaseen kankaaseen. Niinpä päätin tehdä tuosta keltaisesta kollarista tiimijumppiksen. Jumppis Ottobren 4/12 ohjeella. Kaavan muokkasin takasaumattomaksi Miiinullekko-blogin ohjeella.Tässä punaiset resorit, ettei ihan klooni olisi. Resoreihin kääntövaraa lisätty ja huppu  muokattu hiipaksi. Rintaan ompelin keltaisesta tähden ihan vaan suoralla pari kertaa, jotta hieman rikkoisi pintaa. Testailin myös, kuinka tuon vetoketjun ompelu onnistuisi ilman resorikanttausta ja niin, että saisin vetskarin taakse alavaran suojaamaan pienen ihoa. Sen verran väkerrykseksi meni, että taidan seuraavalla kerralla mennä ihan ohjeiden mukaan kanttauksien kera :D Eihän nuo yleensä suoraan iholle tulekaan.

Mutta sellainen setti. Tässä vielä hieno sovituskuva hieman reilusta jumppiksesta. Taustalla oleva tilkkupeittokin käsityöni; yläasteella itse (huonosti)värjätyistä kankaista ommeltu pussilakana. Nykyään ajaa meidän taloudessa leikkialustan virkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti