keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Tuulahdus Kesästä

Vielä sain pienen tuulahduksen kesästä. Serkkuni sai kesällä vauvan, ja minä pääsin kokeilemaan taitojani imetystunikan ompelussa. Sellaista en ollut aiemmin ommellut, joten hieman piti testailla, ennen kuin uskaltauduin varsinaisen työn kimppuun käydä. Toiveena oli imetysluukullinen ja lyhythihainen malli. Kaavana käytin noshin Jackie mekon kaavaa, ilman vetoketjua. Kankaaksi valittiin Jyväskylän kangaskaupan kaunis digiprintti-trikoo (Cherry Blossom Teal).

Etukappaleella on siis kaksi osaa. Ylemmässä osassa etukappaleen kaava olkasaumasta jonkin verran navan yläpuolelle. Alemmassa osassa kaava alkaa heti kainaloiden alta. Yläreunaan tein pienen kanttauksen tuolla trikoolla ja piilotin sen alle framilonin pitämään yläreunan napakkana.

Tunika lähti serkulle jo kesällä, jotta pääsisi heti tositoimiin. Viime viiknloppuna pääsin sitten vihdoin tapaamaan myös tämän pienen pienen ihmeen. Ja täytyihän hänellekin jotain tehdä. Samisteluhengessä tein ylijäämäkankaasta pienen mekon.

Mekko sai inspiraation 4/16 suuressa käsityölehdessä olleesta mallista, jollaisen tein myös kerran aiemmin eräälle pienelle neidille (täällä).Tällä kertaa päätin virkata yläosan. Pinta muodostuu yhteen virkatuista pitkistä pylväistä ja kiinteiden ja ketjusilmukoiden riveistä. Siihen hyvä ohje löytyy esim. täältä. Ohjeen viiden pylvään sijaan tein neljä, jolloin lopputulos oli mielestäni kevyempi ja ilmavampi. Yläosan muoto on tehdessä sovellettu.
Taakse pieni söpöstelyrusettiLankana novitan puuvilla bambu. Nirkkoreunuksen ja rusetin lanka myös novitan puuvillasekoitelanka, mutta vyöte oli siitä hukkunut jo kauan sitten, enkä muista langan nimeä.

Näiden myötä voikin painaa viime kesän muistoihin ja jatkaa tätä syksyn tunnelmointia :) Mukavaa syksyä kaikille!

Tunikakuvat eivät ole minun ottamiani, olean saanut luvan kuvien käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti