sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Syksyyn
Ilmat viilenee ja sitä herää huomaamaan, että syksyksihän tarvitsee vaikka mitä! Ensimmäisenä huomasin, että tuo isompi pieni mies tarvitsee uuden pipon. Ja kaveriksi tietysti tuubihuivin. Sitten alkoi omakin kaula palella, pienenmmän pojan niska näytti kovin paljaalta ja vielä anoppikin pyysi itselleen jotain. Joten syntyi sitten huivi poikineen.Kangaskaapin laihis pääsi vauhtiin ja muutama aarrekin sieltä löytyi. Tuota noshin mokan väristä Kide-kangasta haudoin jo pitkään, ajatuksena tehdä siitä itselle t-paita, mutta pääsi nyt sitten huiveihin ja pipoihin. Anopille pipo samalla tyylillä kuin itselle jo aiemmin kesäpipo (ob 4/12), päästään samistelemaan. Pojan pipo tehty samalla mallilla kaksinkertaisena.

Näillä Mokan värisillä osallistun hommahuoneen värihaasteeseen, jossa syyskuun värinä on ruskea. Ruskea on minulle sellainen aika perusväri, ei suosikki, mutta ei inhokkikaan. Välillä inspiroi enemmän, tällä hetkellä ehkä hieman vähemmän, vaikka kangaskaapista paljon ruskeaa löytyisikin. 

Lisäksi pojan kaappi kaipaa vielä paria peruspaitaa, jotta pärjää taas muutaman sentin eteenpäin. Kaikista helpoin olisi varmaan tehdä läjä paitoja samalla kaavalla, mutta minä tykkään vaihtelusta, niin ommellessa kuin päälle pukiessakin. Tällä kertaa kokeiluun pääsi 6/15 Ottobren Steampunk. Tämä olikin hauska tehdä.
Ensin päätin kokeilla kaavaa ihan yksivärisillä kankailla, joista syntyikin paita ystävän samanikäiselle tytölle. Vaalenapunaisesta Ryhmä Hau kankaasta aplikoin sydämen etukappaleelle. Tehostetikkaukset pinkillä. Nuo satulahihat ovat mielestäni kivan malliset.
Oman pojan paitaan päätin sitten tehdä etu- ja takakappaleet Ryhmä Hau digiprintistä. Hihansuut, helman ja kanttaukset ajattelin ensin tehdä punaisella, mutta punainen trikooni olikin niiin löröä, ettei se sopinut tarkoitukseen ollenkaan. Päädyin tekemään sitten tehostetikkaukset punaisella vihreän vastapainoksi. Punainen trikoo päätyi pipon ja tuubihuivin vuoreksi. Paita on hieman pidempää mallia, mikä ei yhtään haittaa meidän pitkäselkäisellä pojalla.Yksiväriset kankaat (punaista lukuunottamatta), vihreä Ryhmä Hau sekä harmaa cherry blossom ovat Jyväskylän kangaskaupasta, pinkki Ryhmä Hau koot.fi, mokka kide ja hiekan värinen polku (pieni tuubihuivi) Noshilta ja vartijalintu Tyyne-Esteriltä.

Kangaskaapin laihis on nyt virallisesti aloitettu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti