perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kesäjuhlia

Poikien ukki täyttää 60 vuotta ja sitähän on tietenkin juhlittava. Isomman pojan juhlavaatteet on kaikki taas pieniä, ja pienemmän vielä isoja. Kauluspaidat siis paininjalan alle.

Olen omassa pukeutumisessani melko tarkka siitä, miltä vaatteet tuntuvat päällä. En voi sietää epämukavia vaatteita, jotka kiristävät, puristavat tai kinnaavat. Ehkä juuri tästä syystä en tykkää pukea poikiakaan sellaisiin vaatteisiin. Päätinkin siis kokeilla, kuinka trikoo taipuu kauluspaidaksi. Paidat pääsivät heti koekäyttöön, kun meidän pieni Peikkoprinssi täytti vuoden!

Päivänsankari hyvin silitetyssä paidassaan :D
Käpysen mysteeripussista tuli pätkä turkoosia konfettia, ja sen sävyistä lähdin ideoimaan paitoja. Isomman herran paitaan tasku, tampit ja nappilistat sai jaden sävyn. Pienemmälle sitten hieman hillitympi minttu. Molemmat malli ovat Ottobre 3/15 lehdestä, pienempi malli Zebra Run koko 80, isompi City Safari koko 104. Meidän pojat ovat pitkäselkäisiä, joten malleja pidensin jonkin verran (pienemmän kaverin paita ehkä liiaksikin, menee varmaan vielä ensi kesänäkin..). Pienemmässä kavensin myös helmaa.
Isommassa paidassa etukappaleen tikkaukset näyttäisi olevan hieman eri tasossa, mutta onneksi nämä kaverit on sen verran vauhdikkaita, ettei tuota päällä ehdi huomaamaan :D Pienemmässä mallissa värillinen nappilista nurjalla. Hihoihin lisäsin käänteet ja tampit. Taskut myös korostus väreillä. Taskun suut ommeltu koristeompeleilla. Yksiväriset kankaat ovat Jyväskylän kangaskaupasta, napit eurokankaasta.
Näillä ompeluksilla osallistun HommaHuoneen värihasteeseen, jossa kesäkuun värinä turkoosi (taisin vähän myöhästyä..) Omaan makumaailmaan turkoosi on hiipinyt melko varkain. Reilu kymmenen vuotta sitten sain isältäni lahjaksi teeman turkooseja kahvikuppeja 6 kpl. Harmitti, en pitänyt turkoosista yhtään (ja olin teini..) Mietin ja mietin, ja lopulta päätin yhdistää kupit mustiin lautasiin. Väriyhdistelmä olikin yllättävän kiva. Siitä  se lähti kasvamaan, ja ennen kuin huomasinkaan, turkoosi oli eri sävyissään vähän joka puolella. Edellisessä kodiassa rempattiin jopa makuuhuone petroolin värisillä tapeteilla.

Ja kahvit meillä juodaan edelleen niistä turkooseista kupeista, ja ne on kyllä aika kivan väriset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti