sunnuntai 21. elokuuta 2016

Lomahommia ja reissukäsitöitä

Huh  mikä kesä! Minä kun kuvittelin, että miehellä kun on yhdeksän viikon (!!) Kesäloma, sitä ehtisi itsekin vähän enemmän harrastaa, mutta mitä vielä. Ompelukoneet ovat saaneet olla melko hiljakseen. Muutama lahjaompelus tuli tehtyä, mutta nekin valmistuivat niin viime tipassa, etten edes kuvia ehtinyt ottaa.

Sen sijaan on tehty vaikka ja mitä muuta. Pihalle on hyvää vauhtia noussut leikkimökki, kasvimaa on tuottanut satoa, putkiremonttia on oltu pakosalla ja yksi wc on uusittu. Sitten on reissattu, kyläilty, ulkoiltu ja ihan vaan oltu. Iltaisin ollaan löhötty sohvalla ja otettu kiinni vanhoja sarjoja sekä aloitettu pari uutta. Ihana kesä!
Eivät nuo kädet ihan tyhjän panttina ole olleet (eivät ne varmaan osaisikaan). Autossa maiseman vaihtuessa ja sohvalla telkkua tuijottaessa voi saada myös jotain aikaan. Tilkut on aivan loistava reissukäsityö, kun eivät vie paljoa tilaa kassista ja valmistuvat nopeasti. Kesän mittaan olen ihastellut pinterestistä ruutuvirkattuja peittoja, ja tuota ihanan väristä nallelankaa oli jäänyt yli yhdestä (vielä keskeneräisestä) työstä, innostuin sillä kokeilemaan. Mielestäni se sopii juuri kauniisti noihin välisilmukoihin. Block stitchiin löysin montakin ohjetta pinterestistä (esim. Täältä). Langat novitan nallea. Itse olen laiska ja INHOAN lankojen päättelyä, joten vähän sovelsin ohjetta käänteissä ja virkkasin takaisin nurjalla sen sijaan, että olisin aloittanut uuden kerroksen alusta. Tästä johtuen silmukat menevät kerroksella hieman eri suuntiin, mutta höyryttäessä hieman tasoittuu, eikä ainakaan omaa silmää häiritse. Epäsiisti reunakin jää sauman sisään :)


Näistä syntyy peitto, kunhan tässä vielä pari reissua tehdään.


Samoista langoista syntyi myös pieni pehmopöllö 1-vuotiaan ensimmäisen sanan ("pöllö") kunniaksi. Täytteenä vanua ja pieni pussukka kuulapyssyn kuulia antamassa painoa ja rakennetta. Malli on omasta päästä, ideoita selailin taas pinterestistä. Etenkin noiden korvatupsujen jälkeen melko pölähtänyt pöllö :)


On se vähän puusta pudonneen näköinen..

Huomasin myös, että mitä kauemmin on kirjoittamatta, sitä vaikeampi on aloittaa. Aloitetaan tämä syksy siis näin pienesti.  Minä lähden nauttimaan vielä viimeisestä lomapäivästä, ihanaa alkavaa syksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti