lauantai 30. huhtikuuta 2016

Kotoisaa vihreää

Huh mikä huhtikuu! Tämä kuu on ollut kyllä sellainen jumikuu, ettei pahemmasta väliä. Tuntuu etten ole saanut oikein mitään aikaiseksi, saati valmiiksi. Juuri ja juuri tähän kuun loppuun valmistui värihaasteen huhtikuun vihreät työt.

Vihreä on ollut lempivärini jostain yläasteajoilta asti. Vihreä on minulle luonnon väri, se rauhoittaa, mutta toisaalta virkistää ja saa ajatukset luistamaan. Rakastan keväistä vihreää, kun luonto herää eloon. Koivun pienet lehdet ovat tuolloin kauneimmillaan. Myös kesään kuuluva syvempi ja voimakkaampi vihreä on kaunis, samoin kuin syksyn jo murrettu vihreä. Vaikka innostunkin vähän väliä jostain uudesta väristä, vihreä on kestosuosikki.

Nyt minulla oli kuitenkin vaikeuksia saada aloitettua uutta vihreää työtä. Niinpä päätin saattaa valmiiksi (keevätsiivouksen hengessä) kaapissa jo jonkin aikaa odottaneen neuleen. Tässä vihreän sävy on mielestäni hieman syksyinen vuodenaikaan nähden, mutta pidän siitä kovasti.Michelin-hartiat :D


Neule on tosi paksu, siinä on lankana novitan kelo ja helmassa, hihansuissa ja kauluksessa novitan isoveli. Neule ei mielestäni ole mikään imartelevin ja paksu joustinneule saa hartiani näyttäämään melko paksuilta (:D), mutta kotineuleena kyllä aivan ihana.

Paitaa tehdessäni pääsin neulomisen makuun, ja päätin tehdä itselleni uudet villasukat jo puhkikuluneiden tilalle. Malli Rakas villasukka-kirjan ilopilleri, ohjeesta poiketen vahvistetulla kantapäällä. Lankana novitan seiskaveikka, vihreänä tottakai.
Hieman kehnot kuvat näin vappukiireiden keskellä, mutta kelvannee :)

Kyllä näillä tarkenee vappuna grillailla, vaikka tulisikin takatalvi :) Hauskaa Vappua!

Muoks. Neuleen ohje löytyy syksyn 14 Novitasta.

2 kommenttia:

  1. Ihailen kyllä näitä neulojantaitojasi! Mahtava pusero ja villasukat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Neulonta on minulle se omin juttu, sitä olen tehnyt aina. Ompelu on ihan uusi harrastus siihen nähden :)

      Poista