torstai 12. toukokuuta 2016

Kesäisen keltaista

Jumi jatkuu, mutta sainpahan jotain keltaista aikaiseksi. Hommahuonen värihaasteen toukokuun väri on nimittäin keltainen. Keltainen on tehnyt parin viime vuoden aikana mielessäni täyskäännöksen. Ennen se oli yksi suurimpia inhokkejani. Nykyään keltainen on yksi lempiväreistäni. Johtuu ehkä osittain siitä, että keltaista käytetään tällä hetkellä paljon. Tällä kertaa ompelin keltaista kesävaatetta sekä itselle, että pienemmälle herralle. En ole oikein varma siitä, kuinka hyvin tuo keltainen minulle sopii..

Molemmissa vaatteissa  kaavoina noshin kaavat Suuri Käsityö lehdestä (numerosta 5-6/15). Nosh on sittemmin julkaissut samat kaavat sivuillaan ilmaiseksi. Oma tunika (/mekko) on tehty täysin kankaan riittävyyden ehdoilla, kangasta oli nimittäin vaivaiset 88 cm. Siksi helma hieman lyhyempi, kuin alkuperäisessä kaavassa. Myös hihoista tuli lyhyet, mutta se oli tarkoituskin. 


AAAARGH tarviin oman hovikuvaajan.. Miehellä ei riitä tähän kärsivällisyys :D

Alkuun ajattelin jättää vetoketjun takaa pois, mutta ilman sitä paidasta tuli mielestäni hieman yöpaitamainen. Varastoista löytyi tuollainen hieman pidempi pitsivetoketju. En ollut aluksi varma, kuinka tuo pitsi sopii tuohon, mutta ihan hyvä tuli.

Pienen Herran paita on sitten ihan perusteeppari. Lyhensin vain hihat.Vasta töiden valmistuttua huomasin, että tällä kertaa kankaatkin sattuivat olemaan noshilta, pojalla perus jersey ja omassa puuvillaflamee. Noshin kaavat ovat reilua sorttia, sillä mekko on kokoa xs, ja silti kaventelin sivusta hieman paremmin istuvaksi. Myös pikkuherran paita on vielä melko reilu, vaikka onkin juuri nykyistä kokoa.


Pieni yksityiskohta (olen tullut huolimattomaksi saumuroijaksi..)

5 kommenttia:

 1. Kyllä keltainen sinulle sopii! Tunikasi on kivan pirteä, itse en ole tuota kaavaa kokeillut, koska minulla on todellinen kaavakriisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :) Tämä värihaaste on ihana, kun se laittaa rikkomaan hieman omaa jumiutunutta tyyliä, ja löytyy aivan uusia juttuja! Mullakin on ollut ompelujumi, kun pari kaavaa ei oikein suostu taipumaan tahtooni. Tämä oli kuitenkin kiva kaava :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Keltainen sopii sulle oikein hyvin! Tiedän kyllä tuon tunteen, itsellä samat fiilikset keltaisen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Keltainen tuntuu herättävän näitä tunteita. Kävion kurkkaamassa myös sinun keltaisen työsi, kyllä se sinuakin pukee ;)

   Poista