lauantai 16. huhtikuuta 2016

Mekkosia

Joskus iskee into tehdä jotain ihanan tyttömäistä, helmoja ja röyhelöitä. Itse en kuitenkaan ole kovin röyhelöinen ihminen, eikä tuo miekkonen oikein sulata niitä meidän poikien päällä.. Mutta onneksi on ystäviä! Hyvällä ystävällä on meidän poikien ikäiset tytöt, ja hän lupasi heidät auliisti koekaniineiksi minun röyhelöyritelmilleni.

Isommalle neidille ompelin kesäksi frillamekon. En ole koskaan sellaista ommellut, eikä minulla tähänkään mitään ohjetta ollut, joten mutkiltakaan ei matkalla säästytty. Yläosaan otin mallia 4/12 ottobren rabbit jump tunikasta, mutta lopulta siitä tuli aivan liian leveä. Mekkoa piti kavennella jonkin verran. Rypytykset tein saumurin diffillä, mikä onnistuikin ihan kivasti. Lopulta saumoista tuli kuitenkin omaan silmään hieman hupsun näköiset, joten päätin koristella ne trikookaitaleista tehdyillä palmikoilla. Vielä lisäsin pienet rusetit, ja lopputulos olikin ihan kiva. Saaja oli siitä ainakin ihan innoissaan. Pinkki kamerakangas noshilta, valkoinen ja musta trikoo kangaskapinalta.
Sain saumurin terällä leikattua pienen reiän helmaan, joten pieni sydänpaikka pääsi koristamaan sitä

Pienemmän neidon mekkoon tahdoin ehdottomasti käyttää tuota violettia heppakangasta, mutta pala oli melko pieni, joten inspiraatio antoi odottaa itseään. Uusimmassa suuressa käsityölehdessä oli sitten aivan täydellinen ohje. Yläosa neulottu, helma ommeltu. Ohjetta täytyi hieman muokata, sillä käytin lankana novitan unelmanpehmeää puuvillabambua, joka oli paksumpaa kuin ohjeen lanka. Nirkkoreunat dropsin violettia muskatia. Ohjeeseen kuului myös rusetti syötärölle ja helmapitsi, mutta jätin ne tästä pois, sillä minusta mekko ei niitä kaivannut.

Kankaan ostin paikallisen ompeluliikkeen palalaarista. Napit ovat vanhasta, mutta käyttämättömästä yöpaidasta.

Huhtikuu on vilahtanut aivan huomaamatta, täällä on sairasteltu ja tehty keväthommia pihalla. Värihaasteessa huhtikuu on vihreä, ja siitä kertovat myös keittiössä itävät versot. Kesä tulee! Vihreää sitten ensi kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti