lauantai 4. kesäkuuta 2016

Helletakki...?Viime viikonloppuna päästiin pitkästä aikaa mökille ja minun mielestäni mökillä kuuluu tehdä käsitöitä. Mikä olisikaan rentouttavampaa ja mukavampaa, kuin lekotella laiturilla puikot sauhuten? Tällä kertaa olin kaukaa viisas, ja otin vain keskeneräisiä neuletöitä mukaan, jotta jotain valmistuisikin. Niin sain viimein valmiiksi ikuisuusprojektiksi venyneen villatakin meidän isommalle pojalle.
Syksyllä aloin tätä neuloa, jotta pikku-ukko ei palelisi pakkasilla. Villapukukelit tulivat kuitenkin ennen työn valmistumista. Edellisvuotinen villahaalari olikin onneksi vielä sopiva, joten poika ei paleltunut. Siinä katosi kuitenkin inspiraatio tähän työhön. Nyt ajattelin viimeistellä tämän ajoissa, ensi vuonna kun se villahaalari ei enää mahdu.

Poika pyysi punaista takkia, mutta eihän se minulle riittänyt (työ olisi varmaan valmistunut ajoissa, jos olisi..) Kettukarkkineuleita näkyi vuosi sitten joka puolella, ja välttämättä tahdoin sellaisen tehdä itsekin. Pitkään aikaan en ole kirjoneuleita tehnyt, joten lankojen kireyksien kanssa meinasi olla alkuun hieman ongelmaa. Lopputulos on kuitenkin päällepäin oikein nätti. Poikakin tykkäsi, vaikka ei näin helteillä suostunutkaan päälleen laittamaan :D


Ketun kirjontamalli novitalta, muuten malli on aikalailla omasta päästä. Lankana novitan seiskaveikka ja napit paikallisesta.

Olen kyllä vakaasti harkinnut villatakin vuorittamista trikoolla. Sitten se toimisi takkina sellaisenaan, tosin väliasuksi olisi ehkä liian paksu. Katsotaan nyt miltä alkaa vaikuttaa, kunhan käyttöön pääsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti