keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Mustaa ja valkoista laitetaan

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut itselleni paksumpaa hupparimekkoa esimerkiksi collegesta. Yhtenä iltana selailin käsityölehtiä ja bongasin yhdestä sk:sta pikatikkiohjeena kollegemekon. Päätin ryhtyä toimeen. Kankaaksi valitsin jo kauan haudotun ihanaisen Nosh:in tähtijacquardin. Hylkäsin kuitenkin kyseisen ohjeen nopeasti ja etsin toisen (SK 2/13, raglanhyihainen mekko). Siitäkään ei jäänyt paljoa muuta kuin raglanhihat. Mekko muuttui matkalla tunikaksi, jonka jälkeen siitä tuli tällainen pusero.

Huppukin lyheni tällaiseksi kauluskseksi.


Kauluksen vuoren ribbikangas sekä resorit myös noshilta. Napit olen hamstrannut vanhasta takista. Tykkään hirveästi noista noshin kankaista, varsinkin jerseyt ovat aivan ylellisen pehmeitä etenkin lasten vaatteisiin. Tämä pusero on ihanan lämmin näin talveen, ja kevääseenkin.

Täytynee palata siihen mekkoon joskus toiste.

Tällä ompeleella osallistun HommaHuoneen värihaasteeseen. Maaliskuun haasteena on vastavärit ja väripari mustavalkoinen. Tällä kertaa lähdin liikkeelle mustavalkoisella. Mustavalkoinen on minun juttuni. Musta on hallinnut pitkään vaatekaapin siisältöä ja ollut lähes aina myös jotenkin osana sisustuksessa. Valkoinen keventää sitä ja luo kivan kontrastin. Nykyisin vaatekaappiin on alkanut eksyä paljon muitakin värejä, mutta mustavalkoinen on minulle perusvarma ratkaisu.

Vastaväripareista ajattelin kirjoittaa vielä oman postauksen jos ennätän. Jotain perusvaatetta siihen on jo valmiinakin.2 kommenttia:

  1. Hiiri se takkia kissalle ompeli :). Hieno matkakertomus ja upea paita siitä tuli kaikkine yksityiskohtineen. Tuo neulos on ihana materiaali, tykkään käyttää sitä tosi paljon. Kiva, että olet haasteessa mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) minäkin olen ihan rakastunut tuohon neulokseen, onneksi sitä löytyy vielä parissa värissä kaapista. ja haasteesi on aivan loistava, saa katsomaan ympäristönkin värejä aivan uusin silmin :)

      Poista