tiistai 29. maaliskuuta 2016

Makuupussin uusi elämä

Minulla on joskus taipumusta liialliseen tarkkuuteen, mitä käsitöihin tulee. Kun huomaan neuleessa nurjan silmukan väärässä paikassa, purkutuomio saattaa olla edessä, vaikka neule olisi kuinka pitkällä. Pikkuisen vinot saumat tai yksi hypännyt tikki saattaa tarkoittaa ratkojalle töitä.

Joulun alla löysin kirppiksen Ota tästä- lootasta vanhan äitiyspakkauksen makuupussin, johon oli leikattu aukot turvavöille. Jälki ei ollut kovin siistiä, mutta pussi oli muuten kohtuullisen hyvässä kunnossa. Se tarvitsi vain hieman ehostusta (ja kunnon pesua).
Alkuun ajattelin vain yksinkertaisesti tikata makuupussiin uuden kankaan siististi reunoista, mutta sitten perfektionisti minussa nosti päätään. Päätin purkaa vetoketjun ja kantin ja tehdä sen kokonaan uusiksi. Eihän se niin iso homma voinut olla, eihän? Eipä..

Tässä vaiheessa huomasin makuupussin kutistuneen pesussa, ja sisävanun hieman karkailevan. Vetoketju ei istunut enää kunnolla, vaan oli liian pitkä. Loppujen lopuksi työ vaati huomattavan paljon enemmän aikaa ja vaivaa, sekä käsin ompelua, kuin alun perin suunnittelin. Ratkoja viuhui ja omelukoneen moottori ylikuormittui useammin kuin kerran.
Kankaana aivan ihana Noshin Ilves sekä samaan mallistoon kuuluva salmiakki. Näitä ei enää myydä, mutta myöhään heränneille facebook-kirppikset ovat oiva paikka tehdä löytöjä.

Työtä olisi saattanut helpottaa, jos olisin valinnut kanttiin valmiin kanttinauhan. Sellaista minulla ei ollut, joten käytin mustaa trikoota. Kantin ompeleminen suoraan koneella siistiksi osoittautui minun taidoillani mahdottomaksi tehtäväksi, joten se oli ommeltava ensin käsin.

Vöille lisäsin vielä yhdet reiät, jotta pussi sopisi viisipistevöihin. Alunperin ajattelin kantata myös vyöaukot mustalla, mutta reunojen taistelun jälkeen päätin vihdoin mennä siitä, mistä aita on matalampi. Näin ollen ompelin Z-ompeleella suunnattoman suuret "napinlävet". Mielestäni tuli ihan siisti noinkin.Sainpas valmiiksi. Ja juuri sopivasti tähän keväiseen rataskauteen :) käyttöönkin on jo päässyt, ja hyväksi todettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti