sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Raitaneuleita

Marraskuu se vierähti ja joulukuukin jo pitkällä.  Hieman on ollut hiljaiselon makua tässä bloggailussa. Käsitöitä on kyllä syntynyt läjäpäin, mutta kirjoittelu on jumittanut. Sitten, jos ei tekosyitä muuten ole tarpeeksi, hukkasin myös kamerani, minkä vuoksi muutama vauvalahja ja läjä tonttulakkeja jäi kuvaamatta. Tässä kuitenkin pari neulehommaa, jotka viime aikoina valmistuneet.
Pienemmälle pojalle olen suunnitellut raidallista laatikkomaista neuletta ja kun vähän aikaa sitten löysin alelaarista novitan ecocotton lankaa, värit pistivät heti silmään. Malli on aikalailla omasta päästä, hieman käytin apuna muutamaa eri neule - ja haalarimallia novitalta. Helmassa, hihansuissa ja kauluksessa helmineuletta, muuten sileää. Puunapit paikallisesta ompeluliikkeestä.


Värimaailmaan ihastuneena päätin toteuttaa toisen jo jonkin aikaa muhineen tarvetyön. En ole koskaan ollut mikään "hoitolaukkumutsi", vaan minulla on vaippoja, vaihtovaatteita ja pikkuautoja vähän joka laukussa. Niitä vaihtelen sitten mieleni mukaan. Tuolla meidän pienemmällä poikasella on kuitenkin allergialääke, jonka tulisi kulkea aina mukana. Ja minä olen suunnattoman hajamielinen. Ei hyvä yhtälö.

Ajattelin tehdä pussukan, jossa lääkkeet vaihtaa kätevästi laukkua, ja joka voi olla kotona esillä silloin, kun ei olla menossa. Näin ne olisivat aina saatavilla, eikä tarvitsisi arpoa, missä kassissa ne tällä kertaa ovat.. Tähän tarkoitukseenhan olisi sopinut mikä tahansa meikkipussukka, mutta tietysti se täytyi tehdä itse, juuri tätä varten. Päällinen on siis neulottu ja vuorena flanellia, (eurokankaan palalaarista). Ihanat PaaPiin Myyry-napit kiinnityksessä. Idea lähti oikeastaan pinterestissä pyrineistä "diaper clutch" tyyppisistä pienistä laukuista, ja tähänkin siis mahtuu vaihtovaipat matkaan.

Oletteko muuten koskaan yrittäneet saada kohtuullista sovituskuvaa hieman alle puolitoistavuotiaasta huonossa valaistuksessa ja puhelimen (kehnolla) kameralla? Jep, minä en oikein onnistunut... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti